Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Semmeldagen.

Kategori: Allmänt

Det blev en semla efter middagen, såklart. Hönsen fick de två överblivna, alla behöver semlor på semmeldagen.

Idag har jag uppfyllt ett av utbildningens två stora mål, att medverka vid minst 50 förlossningssituationer som inte innebär att jag fångar barnet, dvs allt annat än själva utdrivningen. (Jag har typ varit med om 100.000 såna situationer, men 50 har jag skrivit ner.) Jag var också med på min 43:dje förlossning, alltså där jag står och förlöser. Bara 7 förlossningar kvar nu innan jag uppnått hela utbildningens stora mål. Otroligt greppbart helt plötsligt.

Resan till landsgränsen.

Kategori: Allmänt

John jobbade igår så jag och kidsen brände iväg till Haparanda för att äta köttbullar och slösa pengar.

Lyx nu när Vincent kan sitta fram, då sitter tjejerna på varsin sida bak och når inte varandra och bilfärden blir behaglig. Vi hann avhandla en hel del intressanta saker under färden och bara vid ett enda tillsälle fick jag svänga av på en parkeringsficka och fråga om ett av barnen hellre ville kliva ut i skogen och gå hem (Iris, the bråkstake). På Ikea gick vi direkt till restaurangen och alla barnen åt en hel portion var, när hände det sist. Sedan lämnade jag in dem i barnhagen och fick strosa i butiken helt ostört. Ett riktigt hallelujah-moment.

På hemvägen svängde vi förbi Folkets Hus i Sangis (av alla ställen) för där hade de semmelcafe dagen till ära. Där köpte vi semlor och läsk och barnen hittade en massa andra barn att leka jaga och kurragömma med. Det blev en helmysig dag faktiskt.

Finaste dagen.

Kategori: Allmänt

Gårdagen var verkligen superhärlig, tror att ALLA var ute. 


Vi åkte till Ormberget för att delta i Semlans Cup, en stjärtlappsturnering som scoutkårerna i Luleå håller. Dessvärre hade LTU någon sorts årlig pulkturnering de också och de var eventuellt snäppet vassare med musik, öl, mantlar och åkdon i form av hemmabyggda vikingaskepp och stridsvagnar, kylskåp, kanoter och en inplastad 90cm madrass med en majonnäsburk på som antagligen skulle användas som någon storslagen grand finale.

Kidsen åkte lite men klagade mest på att de var hungriga och törstiga (vi reste oss direkt från lunchbordet och klädde på oss ytterkläderna innan vi kom dit) eftersom deras orutinerade föräldrar inte tagit med sig någonting annat än stjärtlappar och hjälmar och andra föräldrar hade grillad falukorv och varm choklad.

Moa fick också följa med, för miljöträningens skull. Hon gillade barnen men tyckte studenterna med mantlar och flaggor var läskiga. Efter ett tag lade hon sig i snön och chillade så så hemskt var det nog inte.


När vi kom hem gick vi till nästa hus och lånade nästa hund. Julia har tapetserat non stop i två dagar så Kira fick komma ut och skotta baksidan med oss. Tur det finns hundar att låna när en inte har någon egen.

John tog slagträet och en tennisboll och slog iväg en boll upp på bastutaket. Bravo! Bara att plumsa iväg dit och klättra upp och hämta. Sen kastade vi för hand resten av tiden.