Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Slut sommarlov för mig.

Kategori: Allmänt

Hade hellre gått på min fyraveckorssemester nu (igen alltså) men så fungerar det tydligen inte. Inte en enda bok har jag hunnit läsa. Inte sett en enda biofilm. Jag har gått en enda promenad och det var i förrgår, min sjukgymnastik har jag gjort noll gånger.


Men jag har hunnit cykla till stan en solig sommarkväll för att dricka öl. Jag har hunnit åka på en världsrolig resa. Jag har åkt till stranden och poolen med kidsen flera gånger och vi har badad badtunna varje vecka. Jag har förskjutit dygnet, strosat i fårhagen och ätit godis varje dag. Jag (och John och Julia och Simon) har hunnit bygga, bygga, bygga.

Tänk vad sjukt ändå att vi bara började bygga ett stall, vi som inte kan någonting om byggeri egentligen. Ingen är utbildad inom bygg på något sätt och ingen direkt plan har vi haft mer än att vi tar emot de råd som ges och så börjar vi bara någonstans och ser vart det bär av. Inte ens tid har vi egentligen, alla har heltidsjobb med obekväma arbetstider och barn och hundar om vartannat. 

Först rev vi i flera månader. Lyfte väggar och stabiliserade. Städade, bar, kastade och eldade. Sen äntligen kunde vi börja bygga.

Successivt växer byggnaden fram. Sadelkammaren och fårstallet är nästan klara med undantag för ytskiktet. Häststallet har fått sig ett rejält lyft i helgen då vi reglat upp och isolerat hela taket klart. Fönster byter plats, dörrar byggs igen och tas upp på nya ställen. Vi återanvänder det mesta och köper övrigt begagnat. Blocket, säljgrupper på Facebook och återvinningsstationerna är våra främsta leverantörer, om vi bortser från Byggmax och Biltema. Allt vi kan behålla som hör till gården behåller vi, hittar nya användningsområden för. 

Till vintern måste allt vara klart, nu gäller det att lägga på ett kol.

Taket.

Kategori: Allmänt

Sista helgen innan arbetet dras igång igen, jag firar med att arbeta. På stallet alltså. Vi har reglat och isolerat tak nu, blir bra med luft och höjd i häststalldelen. Så himla fint. 

John gjorde våfflor till lunch igår som vi åt med årets hjortronsylt. Jag får förlika mig med tanken på att jag inte kommer hinna plocka ett enda bär eller en enda svamp i år, men stallet måste bli klart innan vintern. Storbarnen sover hos mormor i natt så vi har bara lilltjohalia att se efter denna morgon, blir nog en förmiddag i stallet. I vanlig ordning. Att vi ska fira när vi är klara!

Di barna, Di barna.

Kategori: Allmänt

Vincent. Som berättade att han hade ett youtubekonto där han lägger upp vloggar och tv-spelande och redan hade en prenumerant och flera visningar. Han sa att, visst, jag får titta på det och när jag då frågade vad han heter på Youtube svarar han helt självklart "Marie Tjernqvist". Ellie. Som ringer en kompis och bestämmer att hon ska cykla dit efter maten och som, när jag frågar vad hon ätit till middag svarar "tre tomater!" och är nöjd med det.

Och Iris. Som råkar bjuda Vincent på alla Ellies chips när Ellie är ute och sedan får världens utskällning av Ellie när hon upptäcker det (du får aldrig, aldrig, ALDRIG ge bort någons chips till någon annan, förstår du det?!?) svarar Ellie med "det rinner snor från din näsa" och får Ellie att först gå i taket innan hon dundrar in i sitt rum, fly förbannad.

Bonus: Iris har en låtsas-pojkvän som komplement till alla sina låtsas-kompisar.