Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Dag 1- Är vi galna?

Kategori: Allmänt

Mötte just en finne utanför en matbutik i Kemijärvi. Han hörde att vi pratade svenska och kom fram och intervjuade oss. Var kommer vi ifrån? Var ska vi? Varför har vi fiskeutrustning? Vi sa att vi ska till Murmansk och sedan köra över Nordnorge hem. Han himlade med ögonen och frågade om vi pratar ryska. Vi svarade nej. Pratar ni finska? frågade han då. Vi svarade nej. Tokiga svenskar! utbröt han och önskade oss lycka till på vår semester.

Jaja, vi är tokiga svenskar. Vi har förstått det nu.


Innan vi fyndade roliga saker i den finska matbutiken besökte vi tomten i Rovaniemi. Han var i tjänst som alltid.

Vissa vakade av i morse just innan vi drog iväg på vår lilla roadtrip, så är det ibland. För övrigt regnar det idag, så risken är stor att vi uppgraderar nattens boende från tält till stuga med bastu. Bra för att vi kan.

Var inte ute sent ensam, åk inte taxi från gatan, blir du rånad kan du försöka hitta passet åtminstone de tar sällan det med sig, meddela någon bekant var du befinner dig, håll dig uppdaterad om säkerhetsläget på orten du besöker hela tiden, bråka inte med polisen om de vill se dina id-handlingar och försök lösa det på plats utan att behöva åka iväg med dem, bär med dig kopior på id-handlingar hela tiden och lås in originalen på hotellet, var inte berusad ensam, osv, osv. Trevligt. 


Kommentera inlägget här: