Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Gnistan.

Kategori: Allmänt

Det ofrivilliga sommarlovet (för Ellie och Vincent) fortsätter och jag försöker göra det bästa av det. 


Egentligen skulle Ellie och Vincent gå på fritids förra veckan och denna, men då vattkoppehotet uppstod valde jag att hålla dem hemma, detta utan att jag eller John är lediga. Det har inneburit en del pusslande, men på grund av att jag jobbat 97% obekväm arbetstid (typ), John 100% dagtid och barnen blivit stora och självgående så löste vi det. 

Idag drog vi på cykeltur in till byn igen. Jag och Iris svängde förbi hennes nya förskola och hälsade på och Ellie och Vincent åkte till en kompis och lekte. Denna sommar kommer bestå av mycket byggande på gården så jag vill försöka hitta på saker med barnen när tillfälle ges, även om det så bara är en liten cykeltur in till byn.

Nu har vi just ätit lunch och jag gör mig redo för att åka till jobbet, Iris till dagmamman.


Hon går sina två sista dagar där nu, så sorgligt att hon måste sluta där. Men vi ser fram emot ett riktigt sommarlov, det börjar på måndag för vår del.

En junikväll.

Kategori: Allmänt

Det skottas gammalt spån i stallet, jag och tjejerna smet iväg på en promenad. Ellie tog Joy, Iris tog resväskan som jag fick äran att bära hela vägen. Vi plockade blommor (Iris plockade bara förvuxna maskrosor) och petade i leran på vägen. Det luktade så gott och en fågel pep avledande ett redigt avstånd från sitt lilla bo. Ingen av oss hade bråttom tillbaka.Leidgehtskommiten får sötslag.

Kategori: Allmänt

Vi är lediga idag, alla utom John. Vi cyklade till Erik och Sahar och hälsade på, de har fått en bebis. Eller fått och fått, ja, ni vet ju hur bebisar blir till. Och så har de fått kaninungar. Alltså. Gullihetsmätaren gick i taket.

Vincent kastade sig, som alltid, över bebisen. Han älskar bebisar, tycker dem är så mysiga. Tjejerna är mer: jaja hejhej och sen går de och gör någonting annat.


Kaninerna gick då hem hos alla barnen, kan absolut förstå varför.