Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Tuppslakt, fosterhund och stallbygge.

Kategori: Allmänt

En helg som varit både effektiv och vilsam. Kanske inte fullt så vilsamt som det verkade på fredagskvällen, men några sköna pauser har vi tagit trots att vi varit igång med arbete från morgon till kväll både lördag och söndag. 

Fick en bra högtalare av mamma som fått följa med runt på gården.


I lördags hade vi tuppslakt. Fem av sju fick sätta huvudet till och hamnade sedan på grillen som dagens middag tillsammans med lammribs som Erik och Sahar tog med sig. 

Iris ville gärna bära runt på en död höna också, självklart fick hon det. Tror dock hon gillar Slemmis mer. Och när vi skulle äta trodde barnen vi grillat våra nya lamm Benny och Penny, men det var ju lamm från frysen. Våra barn är typ fucked for life. Eller så är de bara otroligt medvetna var maten vi äter kommer ifrån. 


Moa har bott med oss i helgen och sett till att vi inte latat oss för mycket, hon är så lättsam så vi glömde bort att vi hade henne ibland och var hon borta låg hon nästan alltid på en skuggig plats och vilade. Moa är alltså världens äldsta ettåriga Golden Retriever.


Så arbete fick vi gjort, hela stallet är tömt nu och redo att börja byggas upp på nytt. Vi har rensat, rivit, skottat och dragit spik, nu ser vi fram emot att göra det motsatta. Solbrända har vi blivit. Storbarnen har cyklat till sina kompisar i byn och badat badtunna hemma på dagen både lördag och söndag. Iris har vandrat omkring och påtat på här på gården. Hon är så härlig hela tiden.


Nu väntar en lång arbetsvecka, sex dagar av sju, och skolavslutning på fredag. Skolavslutning! 

Kommentera inlägget här: