Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Hurra, hurra, hurra!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min mormor 75 år och blev bjuden på överraskningskalas. Trerätters en del vin och presentöppning, allt som behövs för ett riktigt kalas. Barnen lekte glatt med sina kusiner, förutom Iris som fick pangfeber och vi fick akutinhandla Ipren för att häva den. Mormor fick massa blommor, pengar och en fin kortlek i present (Kama Sutra-kortlek, den gav jag och Malin henne. Vi har inte riktigt lärt oss hur 75-årskalas brukar gå till så vi chansar. Nästa gång kanske vi köper blommor vi också, vi får väl se).

Jag bakade riktiga barnkalastårtor, som sagt, begränsad erfarenhet av hur en beter sig på 75-års kalas. 


Det var en bra fest, trots febrigt barn. Nu hoppas vi febern var en engångsvariant.

Fulla dagar.

Kategori: Allmänt

Intensiva dagar här i Umeå. Vi går skola hela dagarna och idag direkt efter skoldagen hade vi möte med vår handledare som ska handleda oss genom uppsatsskrivandet. Vi hann ramla in på ett hak och trycka sushi innan vi möttes och direkt efteråt gick vi (jag och Karin, inte handledaren) på McDonalds, tog en mcflurry och skrev klart vår intervjuguide inför intervjuerna vi ska hålla nästa vecka. Fulla dagar, som sagt.


Imorgon åker vi hem, redan. Fast först på kvällen. Hela dagen har vi obligatoriska övningar/föreläsningar vilket innebär att jag missar en bragravning där hemma som inte känns bra att missa. Andra gången det händer under dessa Umeå-veckor. Tråkigt, men går inte att påverka. 

Lämnar kaoset.

Kategori: Allmänt

Imorgon åker jag till Umeå och lämnar detta kaos efter mig: 

Vi börjar vår näst sista Umeå-vecka med vår enda salstenta, vilket också blir vår allra sista tenta under utbildningen. Slut praktik och slut tentaplugg. Helt sjukt ju. 


Resten av veckan förbereder vi inför examensarbetet, kommer med all säkerhet vara den absolut tråkigaste veckan under hela utbildningen (den enda tråkiga veckan under utbildningen) men den skall genomlevas den också.