Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Hur kan jag fortfarande ha saker kvar att plugga?

Kategori: Allmänt

Trodde jag skulle få två lugna dagar nu innan det bär iväg till Umeå men så började jag läsa alla mina klasskompisars uppsatser och fastnade i det och hips vips hade jag pluggat en hel dag bara så där. Mycket spännande arbeten vi gjort faktiskt. 


Sen bar det av till ridskolan med Ellie. Hon fick en ny häst idag som stod och sov genom hela tränsningen och det säger en del om draget det var i honom, men världens finaste såklart. Ponnyerna på stallet är verkligen helt sanslöst tålmodiga, vänliga och mysiga.

För övrigt skrev jag under och skickade in mitt anställningsbevis idag. Mycket kan en säga om barnmorskornas arbetsvillkor och hur det är att arbeta åt landstinget, men att få betald utbildning och sedan en tillsvidaretjänst bara så där ska en inte förringa. Är otroligt tacksam för att ha möjlighet att bli barnmorska. Att det finns en förlossningsklinik på min ort som tror på mig och att Ellie höll sig någorlunda frisk under hela utbildningen. Nu kan jag snart andas ut. Utbildad och med drömjobbet. Ibland tror jag knappt det är sant.

Morsdagsfest.

Kategori: Allmänt

Det var morsdag igår och jag firades kungligt med teckning, blomma, bok och massage. Tänk att jag är mamma till de här tre galningarna som bor i vår hus. 

Vincent som börjar bli stor på riktigt. Rör om i grytan här hemma genom att reta sina syskon men som tar ansvar och visar god omtanke när det behövs. Han är uppkäftig samtidigt som han försöker vara till lags. Slarvig och lat ibland men modig i sociala sammanhang och eftertänksam för det mesta. Den perfekta storebrodern till våra småtjejer.

Ellie. Helgalen ännu. Går aldrig att förutse henne. Aldrig. Humöret är överallt, saker är överallt, hon är överallt. Kärleksfull, intensiv, transparent. Tuff och känslig. Högljudd. Bestämd och smart. Lite uppe i det blå ibland men för det mesta uträknande och lurig. Egocentrisk och van att få sin vilja igenom, drar sig inte för fusk för att åstadkomma detta. Henne ger vi lösa tyglar men ser till att alltid vara där för när hon behöver det.

Och Iris, vår gårdstomte. Hon lallar runt här och för monolog och sjunger sånger. Smart som en jag-vet-inte-vad. Uttrycker både känslor och vilja väl så inga missförstånd kan uppstå. Så charmig, det är omöjligt att inte dras till hennes uttrycksfullhet. Pigg och alert och redo för allt, alltid. Hon har fått utrymme att vara självständig sedan första stund och så hon blommar. Finns inga gränser och inga hinder. Åh vad jag önskat att jag låtit alla mina barn få löpa så fritt som henne under sina första år, men ingen kan ändra det som varit, bara det som kommer.


Tre barn, så olika och så lika. Som kompenserar och förstärker varandra. En mamma och en pappa som lär varje dag, försöker blir ännu bättre för dem. Jag tror vi lyckas rätt bra.

Badtunna och kortspel.

Kategori: Allmänt

Jag och Iris gjorde ärenden igår när John var på utbildning hela dagen. Vi köpte med oss thaimat hem som vi åt med Vincent och Ellie som just cyklat hem. Sen åt vi pizza och hamburgare till middag. Orka laga mat liksom, som kidsen skulle ha sagt.


På kvällen eldade vi upp badtunnan igen och tog oss några öl. Sedan spelade vi Chicago halva natten och idag vaknar vi, lite för trötta, upp till lite för regnigt väder.

Hönsen fick mycket att mumsa på och årets köttfond är snart färdig att användas.