Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Godmorgon träningsvärk.

Kategori: Allmänt

Det är sällan vi alla på gården är lediga tillsammans en helg, många av oss arbetar skift, men i helgen har vi fått till det. Det innebär att vi kör på och får saker gjorda. 


Vi fick iväg storbarnen till kompisar så vi "bara" hade Iris och fyra hundar kvar att hålla koll på, sen satte vi igång att rensa och städa i alla uthus. Tre släpvagnar åkte till tippen, hönsen bytte hus, ny skoter- och däckförvaring iordningsställdes och ved staplades om. Så nu är ladugården där stallet ska bli halvrensad.

Min kropp som inte är van vid fysiskt arbete är mör. 

När vi drog fram cyklarna ville Iris åka en sväng, så jag tog mig en rast och tog med henne och Kira på årets första cykeltur.Kalkoner, höns och tuppar. Jag har ett tjugotal fåglar nu. Alldeles för många tuppar och fyra kalkoner som jag inte ens vet om de tar sig in och ut ur luckan i sommarhönshuset. Idag ska vi försöka åka och hämta hem en isolerad lekstuga som vi ska iordningställa till hönshus. Så slipper jag bära de fram och tillbaka hela tiden. Det  gamla vinterhönshuset i stallet gör vi till sadelkammare.

När vi jobbat klart för dagen eldade vi och drack öl medan badtunnan och bastun förbereddes för sommarsäsongen. Sedan grillade vi gris på kolgrillen John byggt och åt inne hos Simon och Julia.

Kommentera inlägget här: