Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Mobilräddare.

Kategori: Allmänt

För några veckor sedan fick jag och Karin åka på ett hjärtstopp.


Vi satt och pluggade hemma hos Karin, halvsov nästan över köksbordet. Det var på eftermiddagen, vi sökte artiklar men gnistan hade gått ur oss och egentligen var det väl dags att börja packa ihop och avsluta för dagen. Karin ordnade en kopp kaffe med havremjölk i till mig och så knaprade vi på några majskakor utan smak.

Karin får ett sms, det är skickat från SOS Alarm. Hjärtstopp. Det finns en adress och en karta. Karin bor bara några minuter från sjukhuset, så vi säger att vi far väl dit men ambulansen lär ju ändå redan vara på plats.

På två sekunder är vi fokuserade, fulla av adrenalin. Tröttheten som bortblåst.

Vi hoppar på varsin cykel och försöker hitta till adressen. Vi frågar några barn om vägen, men får ingen hjälp. Hittar bostaden ganska snart och tar oss in. Där inne jobbar två ensamma poliser med hjärt- och lungräddning. Vilken tur att vi for på larmet! Vi byter av poliserna och tar över HLR tills två ambulanser anländer. När både jag och Karin blivit avlösta kliver vi åt sidan.

Rummet är fullt av sjukvårdspersonal, poliser och någon till. Vi avviker och cyklar hem till Karin igen. Hos Karin står datorerna kvar uppslagna med artiklarna halvlästa och min kaffekopp är fortfarande varm. Vi slår oss ner, jag dricker upp mitt kaffe och vi fortsätter artikelsöka.

En helt absurd pluggdag, men summa summarum.. Har du kunskaper inom HLR, gå in på NLL.se och aktivera dig som mobilräddare. HLR kan vara skillnaden mellan liv och död.

Kommentera inlägget här: