Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Morsdagsfest.

Kategori: Allmänt

Det var morsdag igår och jag firades kungligt med teckning, blomma, bok och massage. Tänk att jag är mamma till de här tre galningarna som bor i vår hus. 

Vincent som börjar bli stor på riktigt. Rör om i grytan här hemma genom att reta sina syskon men som tar ansvar och visar god omtanke när det behövs. Han är uppkäftig samtidigt som han försöker vara till lags. Slarvig och lat ibland men modig i sociala sammanhang och eftertänksam för det mesta. Den perfekta storebrodern till våra småtjejer.

Ellie. Helgalen ännu. Går aldrig att förutse henne. Aldrig. Humöret är överallt, saker är överallt, hon är överallt. Kärleksfull, intensiv, transparent. Tuff och känslig. Högljudd. Bestämd och smart. Lite uppe i det blå ibland men för det mesta uträknande och lurig. Egocentrisk och van att få sin vilja igenom, drar sig inte för fusk för att åstadkomma detta. Henne ger vi lösa tyglar men ser till att alltid vara där för när hon behöver det.

Och Iris, vår gårdstomte. Hon lallar runt här och för monolog och sjunger sånger. Smart som en jag-vet-inte-vad. Uttrycker både känslor och vilja väl så inga missförstånd kan uppstå. Så charmig, det är omöjligt att inte dras till hennes uttrycksfullhet. Pigg och alert och redo för allt, alltid. Hon har fått utrymme att vara självständig sedan första stund och så hon blommar. Finns inga gränser och inga hinder. Åh vad jag önskat att jag låtit alla mina barn få löpa så fritt som henne under sina första år, men ingen kan ändra det som varit, bara det som kommer.


Tre barn, så olika och så lika. Som kompenserar och förstärker varandra. En mamma och en pappa som lär varje dag, försöker blir ännu bättre för dem. Jag tror vi lyckas rätt bra.

KOMMENTARER:

  • Erica säger:
    2017-05-30 | 21:17:21

    Vad fint du har skrivit! Du är så duktig på att sätta ord på hur du känner och tänker. Så fina barn du verkar ha ❤️

Kommentera inlägget här: