Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Ont i magen.

Kategori: Allmänt

Bara för att jag sa att alla var friska och pigga.


Precis när jag och Iris är på väg ut genom dörren, på väg till dagmamman, igår så säger Iris att hon har ont i magen. Magsjuka tänker jag och drar in henne på toaletten. Sen tänker jag efter lite, för hon har fin ansiktsfärg och ser inte sjuk ut. Hon har inte ätit någon frukost idag, bara smakat på ett äpple och en smörgås lite och det var en timme sedan (det är inte ovanligt att hon inte äter frukost trots att hon erbjuds allt mellan himmel och jord). Jag tar av henne ytterkläderna och sätter henne framför en filtallrik som hon äter upp. Inget ont i magen längre. På med kläderna igen, nu åker vi.

Precis när jag och Karin ätit lunch ringer Ellie från fritids, hon har ont i magen. Snark. Pratar lite med fröken för att ta reda på om det kan vara något annat, men Ellie verkar otroligt ynklig så jag åker dit och hämtar henne. Hon kommer hem och börjar direkt tjata om mat. Dubbelsnark. Ingen magis här heller. Hon äter, bajsar normalt och vill sen tillbaka till fritids för att det är fritidshemmets dag. Blir hysterisk när hon inte får. Trippelsnark. Inget ont i magen i alla fall. Jag uppmanar henne att i framtiden vila när hon får en magkramp istället för att ringa hem, liksom se vart den tar vägen.

Och sen på kvällen. Då får JAG ont i magen. Mensvärk tänker jag först, men det brukar jag som inte ha. Magsmärtorna blir värre och värre och jag får svettattacker till och från. Palperar buken och långt ner på höger sida går det stötar när jag trycker och buken hårdnar. Blindtarmen? WTF? Jag gör som alla andra normala människor som misstänker blindtarmsinflammation och tänker att jag får åka in i morgon och kolla upp det. Ligger i fosterställning på vänster sida och lyckas tillsist somna när smärtlindringen sätter in. Vaknar idag och lever, den värsta smärtan är borta. Självhelad! Igen! Det är min superkraft det.

Tre gånger magsmärtor på en dag och ingen magsjuka, tror bestämt jag borde köpa en trisslott. Eller så kan ju postkodsmiljonären komma förbi oss. Vilken pengavinst som helst blir bra, tack.

Här har tydligen Vincent kletat lera på pappas bil. Se så oskyldiga små rosa händer hon har, fingervantar på sig enbart för att hon var iskall om händerna efter att ha varit ute och geggat i leran på gården hur länge som helst. Typiskt Vincent att kladda med lera på bilar, typiskt Iris att aaaaaaldrig göra något sånt.

Kommentera inlägget här: