Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Jul, jul.

Kategori: Allmänt

Egentligen är det dags att förnya julpyntet, haft samma i cirka tusen år och mycket har fått kastas, inget är påfyllt. Barnen ifrågasatte varför jag inte pyntat deras rum, men alla deras slingor verkar ha försvunnit i förrådsstädet i våras. Nåja, några stjärnor hittade jag iaf. 


(null)

(null)

Iris fick pynta en egen liten hörna. Med en stjärna, en tomte, en halmbock och alla hennes gosedjur.


Den fågeln har inte dött förgäves.

Kategori: Allmänt

Fyra middagar med matlådor blev det av kalkonen. 

Förutom i söndags då vi stekte den hel med traditionella tillbehör, blev det stekt ris/grönsaker/bönor med kalkon och sojasås, smördegsinbakad kalkon med brie, honung och timjan och idag åt vi pytt i panna som avslutning.

(null)

(null)

Nu har vi köttat på ordentligt, dags att återgå till vego.


Inför nattarbete.

Kategori: Allmänt

Iris fick åka till förskolan idag och jag tog Ellie till sjukhuset. Hon skulle träffa läkaren, rutinbesök. I vanlig ordning svidade Ellie upp ordentligt med förkläde och handskar som spritades, sedan försvann hon ut på avdelningen. 

Läkaren berättade att hon ska gå i pension nästa år. Förr har detta oroat mig då det känts som att hon är den enda som haft koll på Ellie, men de senaste åren har en annan av läkarna uppehållit sig i bakgrunden och det har framgått att det är tänkt att hon ska ta över Ellie. Kommer säkert bli toppen det med, känner mig trygg.

Ellie ska sättas in på immunosupression igen, Cellcept. Det antas kunna fungera nu efter Mabtheran. Men först ska vi se om Ellie behöver mer Mabthera eller ej, de provsvaren har inte kommit ännu. Ellie ska också göra om njurfunktionsundersökningen och en ny 24h blodtryckskurva skall köras. Och vätska in och ut skall räknas i några dagar. Och genanalys är skickad till Tyskland, de svaren dröjer några månader. Allt är som i rullning igen, efter drygt ett år då vi inte behövt tänka så mycket på sjukdomen (inte mer än när hon fått skov).

Just nu mår Ellie bra, men hon läcker litegrann, som innan skovet i höstas. Vi får se vart det tar vägen.

Efter sjukhuset åkte jag med Ellie till skolan och mötte där upp John för utvecklingssamtal med Vincent. Precis som Ellie sköter sig Vincent bra i skolan. Han hjälper sina klasskompisar och har en god arbetsmoral. Vi får vara stolta över han också. Han klarar alla kraven hittills och trivs bra i skolan, kul!

När alla förmiddagens möten var avklarade åkte jag hem och lade mig en stund, jobbar natt hela veckan och tänkte försöka passa på att sova. Nåja, vila räcker kanske. Får lov att göra. Gick ut på promenad och insöp det sista dagsljuset innan jag hämtade hem Iris. Hoppas på att känna mig någorlunda pigg i natt.

(null)