Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

En i Kiruna, en i feber och en ute i mörkret.

Kategori: Allmänt

Barnen har höstlov, så Vincent tog tåget till Kiruna med mormor och Jakob tidigt i måndags morse. Ellie gick på fritids och Iris på förskolan. Jag flexade ut tidigt, försöker ge barnen lite ledighet. Idag fick jag lämna jobbet direkt efter överrapporteringen eftersom Iris fick feber. Över 39 grader varm ligger hon i soffan och käkar morotsslantar. Ellie har gått ut på bus eller godis med grannflickan. Det är svinkallt och kolsvart ute, men de skulle traska iväg tillsammans. Varsågod. Vincent är på tåget på väg hem och kommer sent ikväll. John köper hem hamburgare. 

Lite lovkänsla har vi allt. John vabbar imorgon och jag har fredag. Så härligt! 

(null)

Hästintro och fårkurs.

Kategori: Allmänt

Vilken rolig dag det varit idag! Först ut på morgonen och gå intro i stallet för att lära sig hur Julia vill ha det kring sina hästar. Alltså lite rutiner och information så jag och Karin kan hjälpa henne när hon behöver det. Men mest för att vi tycker det är så himla kul med hästarna. Vilken lycka att få ha hästar på gården!

Sen till Avan där vi gick på fårkurs jag och Karin. Jag efterlyste en nybörjarkurs för fårägande för några år sedan då jag började bli intresserad av får, men fick inget napp. Nu anordnade föreningen Rutt 616 (vägen som går på andra sidan älven mellan Luleå och Boden) en nybörjarkurs i fårägande för de som bor längs vägen. Vi gör ju inte det, men jag anmälde mig och Karin och vi kom med på reservplats. Superbra information av en fårägare, god grekisk lammfärspaj till lunch och en titt i fårhuset. Det var verkligen tur att vi fick komma, tack till dem som avbokade sina platser. Och tack till tjejerna som anordnade och höll i kursen!

Sen på kvällen gick vi ut i stallet med Julia igen för att ta in hästarna, så nu kan vi det också och står till förfogande när helst hon behöver hjälp. 

En riktig utbildningsdag vad gäller djuren idag,  underbart. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hemmaspa.

Kategori: Allmänt

När jag kom hem igår efter jobbet hade John dragit igång hemmaspa, det är lätt att glömma bort de resurser vi har här hemma. Bubbelkoppen var välfylld och uppvärmd, bastun var redo och John hade inhandlat rosa bubbel, frukter och godis. Som en kväll på Clarion, fast hemma.

(null)

Kul att få en riktig lördagkväll trots att jag jobbade.