Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Kortisonknas.

Kategori: Allmänt

Skriv inläggstext 

H som i hälsporre och hepatit.

Kategori: Allmänt

Vincent var till läkaren, diagnos hälsporre. I båda fötterna. Behandling antiinflammatoriskt två veckor och specialgjutna sulor/skor typ forever and ever. Stackarn har verkligen ont i fötterna. Så här kan det bli i en familj där ett av barnen har en svår sjukdom, de andras besvär blir inte behandlade i tid. 


Vincent är lämnad till skolan och när han slutar åker vi till Snabba steg i stan och ser om de kan fixa skor. 

Själv fick jag första dosen Twinrix efter läkarbesöket. Alla som arbetar i vården får gratis hepatit B vaccin, men jag har aldrig tagit mitt. Förlöste en kvinna med hepatit B i våras och kände väl då att ja, nu är det dags att vaccinera sig. Så lade till 150kr och fick hepatit A samtidigt. Barnen tyckte jag var superduktig som tog min spruta utan att börja gråta. Yey mig.

Ellie är så OTROLIGT kortisonhög nu, hon är liksom i taket. Jisses. Tänk att en glömmer bort för varje gång hur påverkad hon blir.

Föräldramöten.

Kategori: Allmänt

John har varit på föräldramöte måndag och tisdag och jag har varit idag onsdag. Puh! Men nu är alla avklarade. Gillar fortfarande vår skola mest av allt och förskolan är också toppen. Himla glad att allt gått så bra när Iris började där och det var verkligen fint för henne att få byta. Älskar lokalerna och pedagogerna och ja, allt. (Men Iris saknar dagmamman ibland, det gör vi alla.)


Idag var det Ellies föräldramöte så jag passade på att prata lite med hennes fröken om hur det funkar. Ellie orkar ju inte med några kvällsaktiviteter trots att hon så gärna vill och läxorna spyr hon på. Men det går bra för henne i skolan. Ibland tar energin superslut och då bryter hon ihop, men generellt hänger hon med bra trots att hon är ett år yngre än de andra och har en del frånvaro. Idag är det två veckor sedan hon var i skolan så jag tog med lite mer skolböcker och läxor hem. 

Tog också hem denna:

Erbjöd övriga föräldrar att jag kunde redovisa innehållet i burken, men de tyckte jag skulle hålla den stängd tills jag kom hem.