Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Valborg.

Kategori: Allmänt

En traditionsenlig valborgsmässoafton med wokad renskav i grönsaker och gräddsås. I pitabröd. Huset fullt, alla glada.

Jag har jobbat idag, men övriga familjen har varit lediga. Badat och lekt. En promenad efter jobbet, innan middagen och sen orkade vi inte med att cykla in till brasan (allra minst orkade barnen). Blir en tidig kväll. Som väntat efter en tidig morgon.

(null)

Min arbetsvecka fortsätter intensivt men John och barnen är lediga imorgon också. Lyxigt!


Barnlöst.

Kategori: Allmänt

Storbarnen har åkt med farmor till Pite Havsbad för övernattning (julklapp) och lillungen har haft en heldag på badhus/hoppborg/rutschkana med mormor (födelsedagspresent) så jag och John har bara behöv ansvara för oss själva. 

Vi hoppade direkt på motorcykeln och for ut på en tur. Kaffe hos pappa, hamburgare i stan. Sedan hem och vila i solstolen innan promenad in till byn. Hemskt trevlig dag!

(null)

(null)


Ledig=ute.

Kategori: Allmänt

Egentligen är det ingen idé att jag har ett hus. Antingen är jag på jobbet eller ute. Vi spenderar ytterst lite tid inomhus på våra lediga dagar. Ett hus är mest något att städa och hålla efter känns det som. 

Vi började dagen med Melodikrysset uppe på gårdsplan. Vi hämtade kaffe hos farmor och drog igång P4 på telefonen och satt där tre generationer tillsammans och löste. "Tyst nu" uppmanade vi barnen när de pratade medan frågorna lästes upp, sen löste vi hela krysset med att bara halvgoogla en endaste liten gång. Kommer blir fantastiska pensionärer när vi blir stora.

(null)

Vid lunchtid kom en ny Vincent-kompis på besök så de har hängt gäng med lammen, lekt ute och käkat pizzabullar som jag förberedde i morse medan John fixade frulle. Vi har hängt ute vid elden, på altanen där vi läst bok i solen och jag har sprungit 6,3 km i strålande solsken. Ellie har varit hos en kompis, minsta kusin Bellis har varit och städat golven och Iris har tomtat runt som hon alltid gör. En underbar dag! Blev en familjepizza till middag med öl till, nu brinner det i både tunna och bastu och vi väntar att kidsen skall somna så vi kan gå ner dit.