Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Allt arbete ger mig spring i benen.

Kategori: Allmänt

Iris for till stan med förskolan idag, de skulle låna böcker om kompisskap från biblioteket och sedan gå runt i klädbutiker och titta på klädutbudet utifrån ett genusperspektiv. Älskar att hon som fyraåring kommer ha bättre koll på könsroller och genus än alla över 40år. Älskar att det går framåt och att hennes generation får bättre förutsättningar till att förstå att vi inte är våra kön och att allt är acceptabelt. Älskar hennes förskola som väljer att jobba in genus, könsroller och självbestämmande i den dagliga verksamheten.

Summa summarum, hon fick åka till förskolan redan klockan åtta. Det innebar att jag hann ut och springa innan nio. Sprang sex kilometer och kände att jag hade kunnat fortsätta några till faktiskt. Men nu skyndar vi långsamt och tar det en kilometer i taget. 

(null)

En liten enslig kalkonkyckling har kläckts men den verkar inte så stadig på benen, troligtvis kommer den inte överleva. Vi får se. Jag gjorde i alla fall i ordning hens bur och flyttade dit hen och gjorde ett sista försök med kläckningen genom att dra upp temperaturen i äggkläckarmaskinen ordentligt för att se om det kan få äggen att kläckas. Annars får jag erkänna mig besegrad, ge upp och istället lägga hönsägg i kläckaren. Trist, kalkoner hade passar perfekt nu. 

Nåja. Nu väntar ett kvällsskift på BB.
Kommentera inlägget här: