Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Slut på arbetsvecka.

Kategori: Allmänt

Ja, efter veckans tre hårda pass (hähä, nej) fick jag helg. Hämtade upp Iris och kom hem till en soffa full i kids. Jag och John hyrde nya Avengers tidigare i veckan och då får vi ha filmen i 48 timmar, så den fanns kvar för kidsen att se när de slutade skolan. Nöjda!

John är på jobbfest så jag gjorde quesadillas och guacamole till kidsen, de åt tills de storknade. Jag tog en öl till och satt länge kvar vid bordet efter de gått därifrån och bara mös. 

Nu har Vincent åkt hem till en kompis för övernattning, Iris är i något av grannhusen och Ellie ligger i vår säng och ser på Youtube. Fin fredag!

(null)

(null)
Hade ett arbetspass på vårt BB-hotell i veckan, bra med bebis i korg och allt.


Slut ledighet, ny ledighet.

Kategori: Allmänt

Igår var det äntligen dags för mig att återgå till jobbet efter en veckas ledighet. Körde ett nattpass och nu är jag ledig igen till på torsdag. Hårt liv.

Idag sov jag en stund på förmiddagen och åkte sedan tillbaka till jobbet för ett fackmöte. Slumrade en sväng till i soffan efter mötet och har nu ätit middag med familjen och skall häva i mig en kopp kaffe innan det blir fix med liten fårhage ute i regnet. 

(null)

(null)
Lunch och middag idag, gröt och lax med soltorkad tomat och parmesan. Matbilder är allt jag bjuder på.


Istället för sovmorgon.

Kategori: Allmänt

När vi går på vårt första nattskift är det vanligt att en tar sig en rejäl sovmorgon den dagen och sedan håller sig vaken till nästa morgon då en äntligen får gå och sova igen, men så fungerar inte jag.

Istället kliver jag upp klockan sju och försöker sova någon gång under dagen, vilket jag oftast misslyckas med. Sedan får jag försöka överleva på ren vilja. Det brukar gå bra, faktiskt. 

Idag vaknade jag sju, drack kaffe och skickade iväg storbarnen, sedan gymmade jag en timme, duschade, åt frukost med Iris, lämnade henne på föris, åkte till tandis och gjorde två lagningar (en skada på en framtand och en gammal lagning jag gjorde som barn som lossnat), handlade på Ica och är nu hemma igen. Klockan är 11. 

Så mycket en hinner göra istället för att sova!

Men nu ska jag mysa ner mig i en solstol med en bok och förhoppningsvis lyckas slumra lite emellanåt. Att slumra fem minuter är för mig lika effektivt som en hel nattsömn, typ.

(null)
Frukost idag blev två hårdbrödmackor med paprikaost (tips!), ost, inlagd gurka, tomat och finalen svartpeppar. Mums!