Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Bakdag.

Kategori: Allmänt

Åh så less på att vara hemma nu. Tog med Moa ut på en timmes promenad och ville typ ut igen så fort vi kom hem. Husets väggar kryper närmare och närmare.. Jag städar, städar, städar och tjejerna drar fram. 

Ellie klagar på huvudvärk ännu, Alvedon hjälper inte mot just det. Iris är uttråkad. Pärlplattepärlor över hela huset och när jag bakar äter hon upp all deg. 

Men hörni. Allt det tråkiga har ett slut och ikväll får jag åka till jobbet och väl där kommer jag säkerligen längta hem till pärlorna igen. Jobbar natt i veckan fram till lördag, så efter jag sovit en snutt på lördagsförmiddagen tänkte vi ha det utlovade kalaset. John har fyllt 33, jag fyller 32 och vi firar 15 år tillsammans. Räknar med riktigt feta presenter. Har bakat kakor och tänker köpa tårta. Bjuder även på vin till den som önskar det. Kom och fika på lördag!

(null)
Svartvinbärssyltkakor och chokladsilviakaka. Och ja, det går bra att komma även utan present. Tro mig, vi har redan allt.


Bättre.

Kategori: Allmänt

Ellie mår bättre. Igår hade hon bara 38,6 i temp och idag 38,1. Hon äter och klär på sig och pratar. Skönt. Hon har lite proteinläckage (har inte haft något läckage alls på någon vecka nu), så vi får se vart det tar vägen. Förhoppningsvis blir det inget mer nu när hon börjar bli friskare. 

Vilken tajming att bli sjuk så här två veckor innan jag och John planerat att resa bort, jisses. Vi får se hur det verkar vara här framöver. Om vi tar oss iväg. Men just nu ser vi ljust på resan, att vi kommer kunna åka. 

Alltid denna spänning inför utresa, hu.


(null)Och så kom vabben.

Kategori: Allmänt

Tycker jag jobbat så himla mycket på sistone och igår slog det mig, jag har inte vabbat något sedan i mitten av december! Så vad händer idag? Ellie får 40 graders feber. Som från ingenstans. Boom! Supersjuk.

Precis när vi skulle gå ut till bilarna i morse så ropar hon från sängen och säger att hon känner sig sjuk. Bara ringa jobbet och styra om dagen. Matlådan tillbaka in i kylen och kaffe och bok i soffan. Har läst hela förmiddagen och Ellie har legat avsmullen nära, nära. Som en liten kamin. Sett film efter film och sovit. Inte ätit men druckit lite. 

Blir inte mer action än så här idag. Så får det vara. Det är ju vad det är. Hoppas hon blir frisk snart och att detta inte bråkar med njursjukdomen!

(null)

(null)

Nu ska jag tanka i henne mer alvedon och se om jag får i henne något annat än vatten så småningom. Lilla lilla snäckan. Så tuff för det mesta men inte just nu.