Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Krakow!

Kategori: Allmänt

Igår flög vi till Krakow. Möttes av VÄRLDENS regn. Prognosen säger att det ska regna hela vår vistelse här, vilket vi visste sedan tidigare, så det första vi fick göra var att gå och köpa jackor. Bara paraply räcker inte. Hehe.

Men jaja, här vilar inga ledsamheter. Vi ramlade in på ett café och åt fantastisk sallad med parmaskinka och rökt polsk bergsost. Så himla gott!

(null)

(null)

(null)
Hur mysigt som helst! Ville ha typ all inredning och all mat.

Vi strosade på lite i gamla staden (där vi bor) och ibland var det faktiskt uppehåll i regnet. Krakow ser ut att vara en underbar stad och maten är helt otrolig! 

Till middag åt vi italienskt och jag valde en supergod kaninravioli med ett vitt vin till. Vi drack en del polska öl innan och efter orkade vi faktiskt inget mer eftersom vi klivit upp klockan fem och varit på resande fot till efter tvåtiden någon gång så det blev en tidig kväll på hotellet.

(null)

(null)

Idag vaknade jag sju på morgonen. Tog en kopp kaffe i sängen och begav mig sedan ut på en timmes promenad runt i staden för att fördriva lite tid medan de andra sov vidare. 

Vi bor som sagt i Old Town (mitt på det stora torget Rynek Glowny) som är ett av UNESCOs första världsarv. Detta är en kärna mitt i staden som är inringad av några kilometer parkområde (tidigare stadens vallgrav). Jag promenerade parken runt och kikade lite på slottet som står vid utkanten innan regnet tilltog och jag gick tillbaka till hotellet. Älskar att vara uppe före resten av staden. Inga turister ute klockan sju på morgonen, bara genuint och mysigt. Ingen att trängas med.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera inlägget här: