Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

En fin kväll.

Kategori: Allmänt

Genomsökte hela internet för sista minuten-resor nästa vecka men hittade ingenting passande, får nog acceptera att det blir en till vecka Desperate Housewife. 

John kom hem från jobbet, blandade en härlig drink åt mig och sen åt vi torskrygg med bakpotatis och överdrivet mycket vitlökssmör med vänner. Spelade kort och drack öl. Bakade en rabarberpaj. Mycket bra kväll.

(null)

(null)

(null)

(null)


Den ultimata, desperata hemmafrun.

Kategori: Allmänt

"Ibland känns det som att jag inte är verklig, som att jag inte vet om mitt liv är verklighet eller inte" sa Ellie här om dagen och det känner jag så himla mycket igen mig i just nu.

Vardagen känns som ett avsnitt ut Desperate Housewives. Minus allt smaskigt drama.

Jag ställer klockan på 7, kliver upp och dricker en kopp kaffe innan barnen vaknar. Sedan motionerar jag. En promenad/springtur (ej nu när jag diagnosticerat mig med benhinneinflammation) eller en sväng på crosstrainern i garaget. Jag duschar. Utfodrar barnen, ser till att de tar medicin, klär på sig, borstar tänderna. Plockar upp här hemma. Packar picknick. Tar med mig barnen på utflykt. Försöker variera mig. Sport/bad/lek/upplevelse. Sen hem. Packa upp picknicken. Ta hand om tvätt. Dammsuga. Styra upp barnen. Laga middag. Något hemlagat, köttfritt, fräscht. När John kommer hem äter vi. Sedan chill resten av kvällen. Läser lite, ser serie, fikar. Går och lägger oss innan midnatt.

Helt perfekt. Tillrättalagt. Sunt. Men nu räcker det. En vecka har gått, en vecka kvar. Nu är jag less på mitt desperata hemmafruliv, men vet inte vad jag ska göra åt det. Antagligen bara stå ut en vecka till innan John också går på semester och vi har lite resor inplanerade. Tills dess, kämpa på.

(null)
Södra strand idag. Det blåste och när solen gick i moln blev det kallt. Vi tog med oss picknicken hem och åt vid köksbordet, men först efter att barnen hunnit åka inlines och kickbike i drygt en timme.

Nåja, slut på klagan. Jag cravar bara efter lite upplevelse.


Leos Lekland.

Kategori: Allmänt

Regnigt idag, barnen ville gå på Leos. Jag har sagt nej sedan Ellie blev sjuk för 6 år sedan. Iris tror att Leos Lekland är minihuset på Ica Maxi. Tyckte att det kanske var dags att prova nu då. 

Jag gav de två regler. 1: Tjata inte på att mamma ska leka och 2: Tjata inte om slush. Barnen var med på noterna.

Efter en timme åt vi lunch. Jag köpte ingen lunch till mig för mina barn äter aldrig när vi är iväg på det här sättet så jag tänkte äta deras rester. Bara därför åt de hela sina portioner, ner till sista tuggan. 

Nu har vi varit här i 3h och 40min och jag svälter ihjäl. Vaktar deras tomma, ihopknosade vattenmuggar. De vill inte hem.

(null)
Läst, läst, läst. Surfat lite och sen läst igen.