Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Här var det klippt.

Kategori: Allmänt

Har jagat en fårklippare som skulle få ta sig an våra får pga sjukt jobbigt att klippa när vi inte har bra maskin plus är ovana. Dessvärre har vi inte fått napp och han vi hade kontakt med är mycket upptagen och alltid en månad bort. Bara bita i det sura äpplet och börja själv. Två tackor tog vi igår, tre kvar plus baggen. Baggen kommer bli en riktig utmaning, han har cirka en hel skog i ullen. Men så snygg han kommer bli! 

Verka klövarna måste vi också göra, så det gör vi självklart i samband med klippningen. Fint blir det, men vi är gode svettiga efteråt. 

I år har John byggt en liten plats där vi kan binda upp djuren under klippningen och det underlättade rejält, men vi hade absolut behövt en bättre sax än vår som jag beställt från Kina. Hehe. 

(null)
Benny var först ut. Hon är svinjobbig. Står inte still och har en mycket dryg ull att klippa. De gråa fåren är mycket lättare både i hantering och klippning. 

Varje får renderar i en hel svart sopsäck med ull. Och så kissar de och bajsar medan vi håller på. Och bräker jättehögt. Ja men ni hör ju hur glamoröst det är. Men å andra sidan är det kul att känna att vi gör detta själv och vi lär oss hela tiden. 


Kommentera inlägget här: