Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

En maxad dag.

Kategori: Allmänt

Eftersom vi bara har en ledig dag tillsammans alla under påsklovet så gäller det att maxa den till fullo. 

Jag vaknade 06.30, åt frukost och for ut på 5km joggingtur (halt! 10 minus!) så jag var hemma innan 08. Sedan gick vi ut till djuren, gav hö till fåren ute i hagen och nytt strö inne i fårstallet. 

(null)

(null)

(null)

Sedan preppade vi den sista egenodlade kalkonen som legat och rimmat i garaget i några dagar. Stuffing med massa goda grejer och in i ugnen. När kalkonen var på stekning packade vi skoterpulkan och drog iväg ut i skärgården där vi mötte upp vänner och grillade mackor, hammis och korv. Underbart vårväder idag!

(null)

(null)

(null)

Väl hemma igen var vi trötta. Kalkonen var klar. Vi satte oss på baksidan, sippade på en hemmabryggd öl, åt choklad, läste bok och lyssnade på Bob Dylan. Sedan fick vi middagsgäster. Vi kokade potatismos och gjorde sås av kalkonskyn. Drack en margarita. Åt Polly. Barnen lekte. 

Klockan är 20 nu och jag är helt dränerad. Det blev en hel påskhelg på en enda dag, men jisses så bra det varit.


Lååååångfredag.

Kategori: Allmänt

En långfredag som gick riktigt snabbt. En förmiddag på förlossningen, sedan hem för påskmiddag. Ett glas vin, en öl och en åkerbärslikör. Julmat. Godis. Triss. Surr och garv. Styra upp var alla barnen ska sova. Natta djuren. Trött.

Det är en dag imorgon också. En ledig en. 

(null)

(null)

(null)


Skärtorsdag.

Kategori: Allmänt

Jag jobbar alla påskens dagar förutom lördag, men det betyder inte katastrof. Jobbet bjuder ju på godis så det räcker och blir över.

(null)

Och idag blev vi bjudna på middag av Johns farmor. Och barnen har påsklov. Och imorgon väntar påskmiddag hos Karin och Tore. Så nej, det är inte så synd om mig.