Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Så. Himla. Sjuk.

Kategori: Allmänt

Fick plötsligt feber och ont i halsen i söndags, som från ingenstans. Inga förkylningssymtom eller något. Tog febernedsättande och smärtstillande och harvade iväg på jobbet. 

På måndagen var det lite värre och gick fortfarande bra att behandla med vanliga receptfria smärtstillande och febernedsättande, men jag gick till läkaren bara för att utesluta streptokocker som är en potentiellt dödlig bakterie för våra nyförlösta mammor. Inga streptisar och en relativt låg snabbsänka. Bra! 

Gick på jobbet på tisdag men då var det ännu värre och tabletterna hjälpte som inte längre. Fick åka hem tidigare och påbörja kureringen som ännu pågår. Febern försvann efter 2-3 dagar men alltså detta halsont har varit det mest överjävliga jag upplevt. Inte ens mitt egna saliv har jag kunnat svälja och nätterna har varit fruktansvärda. På dagarna har jag suttit i soffan och varvat bok med tv. Inte pratat (fast jag har inte varit hes, bara jobbigt för att allt munöppnande innebär att saliv bildas som jag sen måste svälja). Jag har inte ens velat dricka vatten, men tvingat mig till det. Kosten har bestått av jordgubbskräm och glass.

Nu mår jag bättre. Jag ser på halsmandlarna att de krympt igen och den läskiga variga beläggningen på dem börjar försvinna. Fortfarande mycket rodnad och svullnad i halsen och jag har fått ett sår som ömmar, men det känns som att det går åt rätt håll.

Halsfluss alltså. Fy fan. Det önskar jag ingen.

(null)
Men härligt väder har jag haft och familjen har pysslat om mig så himla fint. Kanske fortsätter vara sjuk bara för det.


Kommentera inlägget här: